Mathilde Lub | Liefdevol leiderschap

WIL JIJ DIT OOK…?

=

impact maken door vól te gaan voor jouw missie, jouw plan, of anderen er nou in geloven of niet

=

mensen in hun kracht zetten door zelf een lichtend voorbeeld te zijn in je houding en je handelen

=

uitstijgen boven de waan van de dag en voortgang boeken op wat er écht toe doet

=

je op een dieper niveau verbinden met jezelf, met de mensen om je heen en met het leven

=

je heelheid als mens meenemen naar je werk zonder een professioneel ‘masker’ op te zetten

=

eerlijk benoemen wat je ervaart in werksituaties, eerlijk uitkomen voor wat jij intuïtief aanvoelt

=

elke dag zelf sturing geven aan je werk en je leven vanuit je eigen kern

=

de obstakels die je iedere dag tegenkomt gebruiken als richtingwijzer voor waar je leven wél naartoe gaat

Mathilde Lub | lightwork

Waarom Leergang Liefdevol Leiderschap

In deze Leergang staat jouw groei als mens centraal. Wie jij bent als LEIDER, is gelijk aan wie jij bent als MENS. Dus gaan we aan de slag met jouw groei, en je dat doe je door jezelf uit te dagen om iets te creëren, iets neer te zetten: je eigen leiderschaps-challenge.
Door vanuit die uitdaging de lessen te volgen, kom je alle aspecten van jouw leiderschap tegen. Je groeit en leert en tegelijk werk je aan een prachtig project of plan. Ik daag je uit: welke challenge ga jij met jezelf aan?

Waarom juist nu?
De complexiteit van onze wereld is groot. Om de uitdagingen van deze tijd op te lossen, hebben we niet genoeg aan alleen onze cognitieve vermogens. Werken met hart en ziel is letterlijk noodzaak geworden. We hebben jouw bezieling nodig! We hebben jouw liefdevolle wijsheid nodig, die in jou en in ieder moment opgeslagen ligt. Zo ontdekken we stap voor stap hoe we de VREUGDE kunnen creëren die zo broodnodig is in onze wereld.

Mathilde Lub | leiderschapschallenge

persoonlijke challenge 2020

“Ik ga ons productieproces CO2-neutraal maken.”

persoonlijke challenge 2020

“Ik ga bijdragen aan sustainable developent goal 12 – duurzame consumptie en productie – door op mijn school de kinderen te leren dat afval en hergebruik de verantwoordelijkheid is van iedereen.”

persoonlijke challenge 2020

“Ik ga zorgen dat dieren toegang krijgen tot ons ziekenhuis, omdat zij het welzijn van onze patiënten aantoonbaar verhogen en hun genezing versnellen.”

persoonlijke challenge 2020

“Ik ga de drinkwatersector van grotere betekenis laten zijn voor de natuur en de biodoversiteit in Nederland.”

persoonlijke challenge 2020

“Ik wil dat well-being van medewerkers centraal komt te staan bij Nederlandse bedrijven.”

persoonlijke challenge 2020

“Ik ga ons klantproces herinrichten vanuit vertrouwen en ontdekken wat dat van mij en de organisatie vraagt.”

Mathilde onderscheidt zich door haar unieke mix van liefdevolle aanwezigheid, scherpe geest, ontwapenende wijsheid en doortastend pragmatisme. Gun jezelf een traject bij haar, het zal je optillen!

Sander van Eekelen

shiftshappen.nl

Scherp, intelligent, professioneel en bekwaam, zo ervaar ik Mathilde. Ze heeft mij bijzonder goed begeleid op het moment dat ik een moeilijk besluit moest nemen. Zij heeft bij mij de kern weten te raken door het stellen van de juiste vragen en met verschillende effectieve werkvormen.

Saima Bantvawala

Mathilde Lub | leiderschapscoach

Mathilde over de Leergang Liefdevol leiderschap

Opzet van de  Leergang

blended learning

De leergang biedt online en offline learning. Online ontvang je gedurende 6 maanden iedere 2 weken een les via de mail. Die les bevat video’s en audiofragmenten die je bekijkt in de beveiligde omgeving van de Academie voor Liefdevol Leiderschap. Bij de lessen hoort een digitaal werkboek, waarin je je opdrachten bijhoudt.
Ik begeleid je persoonlijk 4 keer met online coaching. We bespreken je proces en de uitdagingen die je daarin tegenkomt.
Offline biedt de leergang een kick-off van een halve dag en een verdiepende Intensive van 2 dagen met alle deelnemers.

blended community

De omgeving waarin je leert bestaat in de leergang uit 3 delen. Ten eerste deel je de wekelijkse opdrachten met de mensen in je directe omgeving. Dat kan zijn thuis of op het werk. Dat leidt ertoe dat jouw leerproces geïntegreerd wordt in je dagelijkse bestaan. Je omgeving weet waar jij mee bezig bent en jij hoeft na afloop van de leergang niet na te denken over de toepassing in de praktijk; je leeft het al.
Ten tweede is er de leerganggroep met gelijkgestemden. Naast de 2-daagse Intensive, ontmoet je hen in een besloten Faceboek groep. Daar deel je je verhalen en inspireer je elkaar.
Ten derde zijn er 4 online coachsessies. Daarin ondersteun ik je en nodig ik je steeds uit je heelheid te omarmen.

2-daagse Intensive

Ongeveer 8 weken na de start van de Leergang werken we twee dagen samen op een prachtige locatie. Deze dagen sluiten aan op waar jij op dat moment zit in je proces.
Door oefeningen te doen leer je je lijf, je ziel en je energiesysteem te benutten als praktische tool voor je dagelijkse vraagstukken. Je krijgt een bak aan inzichten en transformeert wat jou niet meer dient. Super krachtig! Op een diep niveau maak je verbinding met je essentie.
Na de Intensive heb je nog 5 lessen te gaan om de inzichten te verdiepen en blijvend te intergreren.

Mathilde Lub |soulwork

               over online coaching: Mathilde wist mij tijdens de gesprekken tot de essentie te brengen. De oefeningen maken het steeds heel concreet.
Ik kwam weer in contact met de zachtheid en kracht in mezelf. Ik kijk dan ook met dankbaarheid
op onze gesprekken terug.

Sonja van Bouchaute

life-essence.be

R

de manifestatie van je persoonlijke challenge, je hebt je eigen plan uitgevoerd en hebt er veel van geleerd

R

een glasheldere visie op wie jij bent en wat jouw Werk is in de wereld

R

de natuurlijke kracht om te creëren, om jouw licht in de wereld te zetten zonder dat je jezelf in de weg staat

R

handvatten en tools om door de complexiteit heen te snijden en de eenvoud te ontdekken van de volgende stap op je pad

R

rust en plezier in je dagelijks leven omdat je weet dat je om kan gaan met wat zich ook maar aandient

R

acceptatie van jezelf als krachtig en uniek mens

R

het bewustzijn om alles wat zich op een dag voordoet, of het nou prettig is of niet, gepland of onverwacht, te zien voor wat het is en te benutten voor je groei

OVERZICHT VAN DE LESSEN

les 1

liefde voor jezelf

Houden van wie je bent, uiterlijk en innerlijk, is de enige logische start van deze leergang. Liefde voor je licht en je schaduw; voor zowel je kwaliteiten en talenten als voor je valkuilen en je angsten.

Geen gemakkelijke opgave, wel een weg die leidt naar vreugde en innerlijke rust.

les 2

volg je verlangen

Waar licht jij van op? Waar droom je van? Wat wil je bijdragen aan de wereld? Welke challenge ga jij aan? Neem het serieus, hoe groot of klein het ook is. Wij zijn de scheppers van onze toekomst en het begint met het zaad van verlangen en dankbaarheid. Dat doorleven is een krachtig richtsnoer. Het wordt een magneet die aantrekt wat bij jou hoort. Laat je inspireren door Martin Luther King jr ‘I have a dream’.

les 3

inter-connected

Het grote inzicht van deze tijd is dat we verbonden zijn. Met het oog bekeken zijn we aparte entiteiten, maar vanuit het hart gezien, zijn we verbonden op een diep niveau. Ik ben jij en jij bent ik, zoals eeuwenoude sutra’s ons leren. En omdat we verbonden zijn, hebben we veel meer invloed dan we denken. We gaan inzoomen en uitzoomen op jouw persoonlijke challenge en brengen zo de bestaande verbindingen in kaart.

les 4

the power of thoughts

Nu je weet dat je invloed hebt (les 3) gaan we aan de slag met je gedachtenmachine. Er zijn géén ijdele gedachten; we creëren de wereld om ons heen ermee. De wereld is ‘slechts’ ons projectiescherm. We zien dus om ons heen wat we denken. Scary? Misschien. In deze les gaan we aan de slag met het leren observeren en sturen van je gedachten; een belangrijke sleutel om jouw challenge verder te brengen.

les 5

verander je perspectief

Hoe kijk je naar de pijnlijke dingen in je leven die je overkomen? Hoe ga je om met deze obstakels, met de tegenslagen op het pad van creatie? Het zijn wegwijzers naar een rijker en rijper leven. Dus sta je open voor de boodschappen van het leven en ben je bereid ernaar te luisteren? Wees sensitief, merk op wat er werkelijk gebeurt en laat je elke keer opnieuw uitnodigen om vanuit je essentie in beweging te komen.

les 6

forget the plan

We zijn zo vreselijk goed geworden in plannen en efficiënt werken. We behalen de resultaten van het plan, maar als we naar het grotere plaatje kijken, schieten we soms niet veel op. Laten we stoppen met plannen, en leren volgen waar ‘het’ naartoe wil. Welke weg wijst het leven, wat zou liefde doen, wat zegt de natuur, jouw natuur? Als je bereid bent open te staan voor de verandering die je graag wil, gebeuren er wonderen!

les 7

observeer je angst

Waar angst is, is geen liefde. En in ons, in onze levens en in onze organisaties is veel angst. Angst om er niet bij te horen, om zwak te lijken, om niet goed genoeg te zijn. Deze les ga je je angst zonder oordeel observeren. Kijk er met een open mind naar, stel er vragen aan, doe een reality-check. Wie wil je werkelijk zijn? Stap voor stap ga je in de oplossing leven in plaats van in de angst.

les 8

zijn en doen

Natuurlijk gaat je persoonlijke challenge over iets in de wereld zetten. Dus heb je iets te doen. Eens! Daar gaat echter wel iets aan vooraf. Om gericht in beweging te komen heb je je anker te slaan in jezelf, in wie je bent, in waar je in gelooft. Steeds opnieuw nodigt de maatschappij en onze opvoeding ons uit om vooral nuttig te zijn en resultaten te boeken. Valkuil is dat we élke actie voorrang verlenen. De oefening van deze les is telkens eerst zijn, dan pas doen.

les 9

show up with love

De laatste les: kies elke dag voor vreugde en licht, voor compassie en gelijkmoedigheid. Dienstbaar vanuit liefdedevolle vriendelijkheid. Hou je vizier op je missie en voel elke dag de vreugde van jouw presence in de wereld. Maak contact met het grote plan dat zich via jou ontvouwt. En tot slot: til de ander op, want ik ben jij en jij bent ik, dus als je de ander groot maakt, maak je jezelf groot.
Enjoy the ride!!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Voor wie is de Leergang?

Deze Leergang is voor iedereen die zijn of haar licht nóg helderder in de wereld wil zetten. Het kan zijn dat je een baan hebt waarin je nog meer je eigen kwaliteiten wil inzetten. Het kan ook zijn dat je ondernemer bent en dat je in je diensten en producten, nog meer je ziel wil laten spreken. Misschien heb je geen betaald werk en geef je dagelijks je tijd, aandacht en liefde via andere kanalen aan de wereld. Wát je podium ook is, als in jou een verlangen leeft om nog meer met hart en ziel te leven, zit je hier op de juiste plek.

Wat is een online programma?

Een online programma wordt aangeboden in een virtuele omgeving. Je volgt de lessen via de computer of een tablet. Als je je hebt aangemeld, krijg je inloggegevens opgestuurd en kan je elke twee weken een nieuwe les in de beschermde omgeving van de academie openen. In een les krijg je een video waarin ik het thema toelicht en je inspireer om het thema van de les te gaan onderzoeken in jezlef. Ook staan er audiobestanden bij de les met opnames van de oefeningen. Ten slotte staan er werkbladen met de vragen waarover je in je werkboek kan schrijven.

Kan ik het programma op de computer bekijken?

Ja, je kan het programma op iedere computer bekijken. Via een tablet werkt het ook prima, je zou zelfs op je telefoon kunnen kijken, al is het scherm dan natuurlijk wel wat klein.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen door hieronder op de button ‘ja, dit wil ik’ te klikken. Daarmee kom je in de winkel terecht en kun je met iDEAL betalen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kan ervoor kiezen om in 3 termijnen te betalen. Dan klik je hieronder in de rechterkolom op de button ‘ja, dit wil ik’. Daar staat ook boven dat de betaling in 3 termijnen plaats vindt. Daar staat ook het termijnbedrag genoemd.

Is er een early-bird prijs?

Ja zeker! Voor iedereen die zich aanmeldt vóor 1 januari is er een mooie korting.

Wanneer zijn de lessen?

Als de Leergang is gestart met de kick-off, krijg je iedere twee weken een mail waarmee je toegang krijgt tot een nieuwe les. Daarnaast maken we samen een afspraken voor de online coaching. In totaal duurt de Leergang een half jaar.

Wanneer is de 2-daagse Intensive?

Na les 4 komen alle deelnemers 2 dagen bij elkaar voor een verdiepend trainingsprogramma. Dat is ongeveer 10 weken na de start op een donderdag en een vrijdag. De data hiervoor worden meteen aan het begin van de Leergang bekend gemaakt.

Waar zijn de lick-off en de Intensive?

De middag van de kick-off en de 2-daagse training vindt plaats in Baarn, bij conferentiecetrum Drakenburg. Een plek midden in de natuur, met heerlijke catering en prettige hotelkamers.

Hoe werkt online coaching?

Voor de online coaching stuur ik je een link toe voor Zoom. Dat is een soort Skype, maar dan stabieler, beter beveiligd en met meer functionaliteiten. Als je op de link klikt start Zoom op en kunnen we beeldbellen.

Heb ik altijd toegang tot de lessen?

Ja, zodra de les voor jou is open gezet, hou je levenslang toegang tot de content.

Hoeveel tijd ga ik aan de Leergang besteden?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Je krijgt in ieder geval elke twee weken een les toegestuurd. Het kijken van de video’s over het thema neemt max een half uur in beslag, maar daarna begint het pas. 😉 Met de opdrachten ben je rond de 2 of 3 uur per les bezig. Daarnaast nodig ik je uit om iedere dag met aandacht jezelf te observeren en te spelen met het thema van de les. Just have fun!

Mathilde Lub | obstakels als wegwijzer

Mathilde Lub

Ik ben de oprichter en bezieler van de Academie voor Liefdevol Leiderschap. Het geeft mij intens plezier en voldoening om bij te dragen aan leven en leiden vanuit het hart.

Met de oprichting van deze academie is er voor mij een cirkel rond. Ik ben mijn carrière begonnen als ‘vredebrenger’. Als diplomaat werkte ik in conflictgebieden aan projecten die bijdroegen aan onderling begrip en verdraagzaamheid. Later verlegde ik mijn aandacht naar innerlijke vrede, en was ik o.a. directeur van een stichting voor zingeving en bewustwording. Nu komen deze lijnen samen in een glashelder visioen waarin ik zie dat we met onze liefde onszelf en de wereld kunnen helen.

Liefdevol leiderschap is voor mij iedere dag leven vanuit misschien wel de meest krachtige vraag op aarde: Wat zou liefde doen? Die vraag stellen en daar naar handelen, maakt mijn leven licht en vreugdevol. En dat is geen luxe, dat is noodzaak, onze wereld heeft het hart hard nodig, om te herstellen en te helen. Ook is het niet altijd makkelijk is om deze liefdevolle waarheid in de praktijk te brengen. Dagelijks bots ik tegen mezelf en anderen op en elke keer verbind ik me opnieuw met mijn essentie om vandaar uit mijn waarheid te leven.

Ik nodig je uit om jouw unieke licht in de wereld te laten schijnen, droom groots, heb lief, lach uitbundig, dans de sterren van de hemel en blunder zonder reserve. Samen maken we onze dromen waar.

Mathilde Lub | inspirational speaker