Mathilde Lub | Liefdevol leiderschap

WIL JIJ DIT OOK…?

=

je op een diep niveau verbinden met jezelf, met de mensen om je heen en met het leven

=

impact maken door vól te gaan voor jouw missie, jouw plan, en je daarbij te verbinden met anderen om samen het verschil te maken

=

mensen in hun kracht zetten door zelf een lichtend voorbeeld te zijn: er is rust in je houding en je handelen doordat je heel trouw blijft aan wie je bent

=

uitstijgen boven de waan van de dag en voortgang boeken op wat er écht toe doet (en dat betekent dus ook nee zeggen)

=

je heelheid (simpel gezegd, je licht en je schaduw) als mens meenemen naar je werk en anderen daar ook toe uitnodigen

=

eerlijk benoemen wat je ervaart in (werk)situaties, eerlijk uitkomen voor wat jij intuïtief aanvoelt

=

elke dag zelf sturing geven aan je werk en je leven vanuit je eigen kern – en dus ook de tools (en de guts wink) hebben om bij je kern te komen

=

de obstakels die je iedere dag tegenkomt gebruiken als richtingwijzer voor waar je leven wél naartoe gaat

Mathilde Lub | lightwork

Waarom Liefdevol Leiderschap

Dag mooi mens,

Ik nodig je van harte uit om in te stappen, je bent niet voor niks op deze pagina! Gun jezelf dit programma om je hart verder te openen en te groeien als mens. Je hebt al een flinke dosis zelfkennis en je leven is best goed op orde. En toch weet je dat er meer in zit, in jou zit. Ik nodig je uit! Zet je kracht nog helderder in de wereld, ga een levensvraag aan die nu speelt in je leven, verbind je schaduw liefdevol met je licht en ga het avontuur aan met een groep fantastische mensen!

Let’s go! Zes maanden, drie live trainingsdagen waarin je geraakt wordt, waarin je mag zijn – jezelf mag zijn met alles erop en eraan. Je krijgt in totaal 9 online lessen. Daarover vertel ik hieronder meer. Vier keer ontmoeten we elkaar voor een coaching. We starten de eerst volgende groep op 12 februari.

Als tijd en geld nou eens geen belemmering zou zijn, zou je dan meedoen? En wat heb je nodig om dit verlangen ruimte te geven? Ik denk graag met je mee.

Mathilde Lub | leiderschapschallenge

voorbeeld leervraag

“hoe blijf ik staan in een pittig krachtenveld waarin er veel van mij verwacht wordt (en dat vind ik fijn), maar waarin ik geen formele positie heb?”

voorbeeld leervraag

“hoe kan ik met behoud van mijn bescheidenheid, toch podium pakken als ondernemer?”

voorbeeld leervraag

“ik wil leren omgaan met mijn patroon van zelf-veroordeling.”

voorbeeld leervraag

“ik wil leren om in momenten van spanning of onenigheid, een liefdevolle en verbindende rol te spelen”

voorbeeld leervraag

“ik wil doen en zijn beter in balans krijgen; dat gaat mijn leven mooier maken, zowel op het werk als thuis met de kinderen”

voorbeeld leervraag

“Ik ga ons klantproces herinrichten vanuit vertrouwen en ontdekken wat dat van mij vraagt.”

Waarom juist nu?
De complexiteit van onze wereld is groot. Om de uitdagingen van deze tijd op te lossen, hebben we niet genoeg aan alleen onze cognitieve vermogens.

Werken met hart en ziel is letterlijk noodzaak geworden.

We hebben jouw bezieling nodig! We hebben jouw liefdevolle wijsheid nodig, die in jou en in ieder moment opgeslagen ligt. Zo ontdekken we stap voor stap hoe we de VREUGDE kunnen creëren die zo broodnodig is in onze wereld.

Deze leergang is heel compleet, met theorie, praktische en verdiepende oefeningen en inspiratie. Het programma verbindt me met waar ik sta, waar ik naar verlang en wat ik waardeer. Met mildheid kijk ik naar wat me in de weg staat, wat me nog tegenhoudt. De oefeningen zijn gericht op oordeelloos inzicht én de praktische vertaling daarvan. Ook de extra’s die erbij zitten, zoals gedichten, filmpjes en muziek maken dat het raakt via alle zintuigen. Deze Leergang raakt een diepere laag en dat is een verademing. Ik ervaar het als een opluchting dat het er is en dat het er mag zijn.

Mathilde zorgt voor openheid en veiligheid. Ze is heel authentiek en transparant. Dat waar ze voor staat in dit programma – liefdevol leven – vertaalt ze niet alleen in de lessen, ze leeft het ook voor. Juist ook door te durven delen over haar eigen zoeken en haar schaduw. Die eerlijkheid geeft vertrouwen.

Iedereen die open staat voor het ontdekken van een diepere laag in zichzelf en hier verder aan wil werken is hier op zijn plek. Het gaat steeds over waar jij werkelijk voor staat en hoe je dat in de wereld kan zetten. Hoewel de thema’s van de lessen best groot en zwaar kunnen zijn, wordt het met veel lichtheid aangeboden.

Chantal Walg

van oorsprong verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, nu vooral anders denker en doener in de zorg

Mathilde onderscheidt zich door haar unieke mix van liefdevolle aanwezigheid, scherpe geest, ontwapenende wijsheid en doortastend pragmatisme. Gun jezelf een traject bij haar, het zal je optillen!

Sander van Eekelen

shiftshappen.nl

Scherp, intelligent, professioneel en bekwaam, zo ervaar ik Mathilde. Ze heeft mij bijzonder goed begeleid op het moment dat ik een moeilijk besluit moest nemen. Zij heeft bij mij de kern weten te raken door het stellen van de juiste vragen en met verschillende effectieve werkvormen.

Saima Bantvawala

Mathilde Lub | leiderschapscoach

Mathilde over de Leergang Liefdevol leiderschap

Opzet van de  Leergang

online learning

De leergang biedt online learning op verschillende manieren. Gedurende 6 maanden ontvang je iedere 2 weken een link naar de volgende les via de mail. Die les bekijk je in een online beveiligde Academie-omgeving. Elke les bevat video’s waarin ik het thema van die les uitleg. Ook geef ik uitleg over de oefeningen die je bij deze les krijgt. De oefeningen staan in verschillende bestanden bij de les: audio-opnames om je te begeleiden in een visualisatie, werkbladen waarin vragen staan, filmpjes waarin ik een model of framework toelicht en soms korte artikelen of inspiratiestukken.  Bij de lessen hoort een persoonlijk werkboek dat ik je aan het begin van de Leergang toestuur, waarin je je opdrachten bijhoudt.
Ik begeleid je persoonlijk 4 keer met online coaching. We bespreken je proces, houden de hoofdlijn samen in de gaten. Ik ondersteun je met oefeningen om helderheid te krijgen rondom de uitdagingen die je tegenkomt in je leerproces.

blended community

De omgeving waarin je leert bestaat in de leergang uit 3 delen. Ten eerste doe je met regelmaat opdrachten met de mensen uit je directe omgeving. Dat kunnen huisgenoten zijn of mensen van het werk. Dat leidt ertoe dat jouw leerproces geïntegreerd wordt in je dagelijkse bestaan. Je omgeving weet waar jij mee bezig bent en jij hoeft na afloop van de leergang niet na te denken over de toepassing in de praktijk; je leeft het al.
Ten tweede is er de leergroep met gelijkgestemden. Je ontmoet hen in de groepstrainingen. Deze zijn bedoeld om je proces te delen en de steun te ervaren van de groep. Ik nodig je uit om daar je eigen wijsheid in te brengen om de ander groot te maken. Met de groep is er een What’s App groep en je hebt een eigen buddy. Tijdens de kick-off bijeenkomst krijg je een buddy met wie je mag optrekken tijdens de Leergang. Je deelt je verhalen en dilemma’s, je ondersteunt en inspireert elkaar.
Ten derde zijn er 4 (online) coachsessies. Daarin ondersteun ik je en nodig ik je steeds uit je leervraag centraal te stellen en je heelheid te omarmen.

3 trainingsdagen

De eerste keer dat we elkaar als groep ontmoeten is tijdens de kick-off. In een interactieve trainingsdag delen jullie je leervraag zoals je die op dit moment ziet. We openen de kring voor het proces dat we met elkaar aangaan en verdiepen het inzicht van dat moment met een aantal oefeningen. Oefeningen die we doen zijn o.a. beweging, creatieve vormen, meditaties, dialoogvormen, we wandelen en we eten samen heerlijk gezond.

Ongeveer 8 weken na de start van de Leergang komen we weer een dag bij elkaar. Deze training sluit aan op waar jij op dat moment zit in je proces en je kan de groep benutten om tot nieuwe stappen te komen.
Door oefeningen te doen leer je je lijf, je ziel en je energiesysteem te benutten als praktische tool voor je dagelijkse vraagstukken. We werken met je licht en je schaduw om meer heelheid in je leven te brengen. Op een diep niveau maak je verbinding met je essentie.
Na deze dag heb je nog 5 lessen te gaan om de inzichten te verdiepen en blijvend te intergreren.

Met een derde trainingsdag sluiten we de Leergang samen af. We oogsten en vieren de groei die een ieder heeft gemaakt. We doen een ritueel om het geleerde voor eens en voor altijd bij je te houden.

Ik heb niet getwijfeld over de beslissing de Leergang te gaan volgen, het klopte. Een jaar voor aanvang had ik coaching gehad van Mathilde, en was nu op het punt gekomen dat ik terugkwam bij die lessen en inzichten, en wilde bekijken hoe ik die in mijn veranderde situatie kon gebruiken. Ik zocht aanknopingspunten, en juist toen belde Mathilde. Toeval? Nee, dat denk ik niet ;-).

Het meest waardevol is dat alles heel ‘eigen’ is, het is echt je eigen proces. De lessen en de groep zijn uiterst veilig en ondersteunend, zorgvuldig. Hierdoor sta ik er helemaal als mezelf, vanuit mezelf. Vaak voel ik me na een online les heel rustig en verguld, soms opgewonden over een nieuwe zienswijze, inzicht of oefening. Er wordt altijd wel iets geraakt of opgehaald waardoor ik na iedere les een stukje wijzer ben, me een stukje meer héél voel, een stapje verder ben. Door de Leergang kan ik mezelf beter uit de waan van de dag trekken, kom vaker even bij mezelf. Stop en realiseer me: wat is er écht gaande, wat heeft mijn hart/onderbuik hierover te zeggen. 

Ik had best lang kunnen doorgaan op mijn spoor, ben heel gelukkig en tevreden. Maar ik kan zoveel méér zijn en doen, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn omgeving; voor mijn familie, collega’s en studenten. Zonder de leergang had de stap omhoog uit de comfortabele middelmatigheid een stuk langer geduurd of niet plaatsgevonden.

Ik raad deze Leergang aan iedereen aan die van zichzelf zegt: ik ben al een eind gekomen in het kennen van mezelf en ik wil nu écht mijn hart en ziel verbinden met wat ik doe. Jong of oud, man of vrouw, dat maakt niet uit. 

Mathilde is heel goed in wat ze doet, ze heeft met uiterst veel aandacht en liefde deze mooie leergang samengesteld en begeleidt haar deelnemers met eindeloze compassie, empathie en -al wat er is- liefde. 

Karin Wilterdink

docent Hogeschool

Mathilde Lub |soulwork

               over online coaching: Mathilde wist mij tijdens de gesprekken tot de essentie te brengen. De oefeningen maken het steeds heel concreet.
Ik kwam weer in contact met de zachtheid en kracht in mezelf. Ik kijk dan ook met dankbaarheid
op onze gesprekken terug.

Sonja van Bouchaute

life-essence.be

R

helderheid over je persoonlijke leervraag, je hebt stappen gezet en je leeft (nog) meer vanuit je hart

R

een glasheldere visie op wie jij bent en wat jouw Werk is in de wereld

R

de natuurlijke kracht om te creëren, om jouw licht in de wereld te zetten zonder dat je jezelf in de weg staat

R

handvatten en tools om door de complexiteit heen te snijden en de eenvoud te ontdekken van de volgende stap op je pad

R

rust en plezier in je dagelijks leven omdat je weet dat je om kan gaan met wat zich ook maar aandient

R

acceptatie van jezelf als krachtig en uniek mens

R

het bewustzijn om alles wat zich op een dag voordoet, of het nou prettig is of niet, gepland of onverwacht, te zien voor wat het is en te benutten voor je groei

OVERZICHT VAN DE LESSEN

les 1

liefde voor jezelf

Houden van wie je bent, uiterlijk en innerlijk, is de enige logische start van deze leergang. Liefde voor je licht en je schaduw; voor zowel je kwaliteiten en talenten als voor je valkuilen en je angsten.

Geen gemakkelijke opgave, wel een weg die leidt naar vreugde en innerlijke rust.

les 2

volg je verlangen

Waar licht jij van op? Waar droom je van? Wat wil je bijdragen aan de wereld? Welke challenge ga jij aan? Neem het serieus, hoe groot of klein het ook is. Wij zijn de scheppers van onze toekomst en het begint met het zaad van verlangen en dankbaarheid. Dat doorleven is een krachtig richtsnoer. Het wordt een magneet die aantrekt wat bij jou hoort. Laat je inspireren door Martin Luther King jr ‘I have a dream’.

les 3

inter-connected

Het grote inzicht van deze tijd is dat we verbonden zijn. Met het oog bekeken zijn we aparte entiteiten, maar vanuit het hart gezien, zijn we verbonden op een diep niveau. Ik ben jij en jij bent ik. En omdat we verbonden zijn, hebben we veel meer invloed dan we denken. We gaan inzoomen en uitzoomen op jouw persoonlijke leervraag en brengen zo de bestaande verbindingen in kaart.

les 4

the power of thoughts

Nu je weet dat je invloed hebt (les 3) gaan we aan de slag met je gedachtenmachine. Er zijn géén ijdele gedachten; we creëren de wereld om ons heen ermee. De wereld is ‘slechts’ ons projectiescherm. We zien dus om ons heen wat we denken. Scary? Misschien. In deze les gaan we aan de slag met het leren observeren en sturen van je gedachten; een belangrijke sleutel om het leven te creëren dat jou voldoening geeft.

les 5

obstakels als wegwijzers

Hoe kijk je naar de pijnlijke dingen in je leven die je overkomen? Hoe ga je om met deze obstakels, met de tegenslagen op het pad van creatie? Het zijn wegwijzers naar een rijker en rijper leven. Dus sta je open voor de boodschappen van het leven en ben je bereid ernaar te luisteren? Wees sensitief, merk op wat er werkelijk gebeurt en laat je elke keer opnieuw uitnodigen om vanuit je essentie in beweging te komen.

les 6

forget the plan

We zijn zo vreselijk goed geworden in plannen en efficiënt werken. We behalen de resultaten van het plan, maar als we naar het grotere plaatje kijken, schieten we soms niet veel op. We gaan aan de slag met Theory U, we stoppen met plannen, en leren volgen waar ‘het’ naartoe wil. Welke weg wijst het leven, wat zou liefde doen, wat zegt de natuur, jouw natuur? Als je bereid bent open te staan voor de verandering die je graag wil, gebeuren er wonderen!

les 7

observeer je pijn

De schaduwkant van het leven is maar beperkt geaccepteert in onze maatschappij. In deze les maak je kennis met 5 poorten naar pijn en verdriet. Je gaat kiezen welke poort je door wil om je pijn te ontmoeten, te voelen, te horen en zo stap voor stap je pijn te helen.
Ook nodig ik je uit om het verschil te onderzoeken tussen omgaan met pijn vanuit dualiteit en vanuit eenheid. Ervaar zelf hoe dat voor je is.

les 8

zijn en doen

Natuurlijk gaat je persoonlijke challenge over iets in de wereld zetten. Dus heb je iets te doen. Eens! Daar gaat echter wel iets aan vooraf. Om gericht in beweging te komen heb je je anker te slaan in jezelf, in wie je bent, in waar je in gelooft. Steeds opnieuw nodigt de maatschappij en onze opvoeding ons uit om vooral nuttig te zijn en resultaten te boeken. Valkuil is dat we élke actie voorrang verlenen. De oefening van deze les is telkens eerst zijn, dan pas doen.

les 9

show up with love

De laatste les: kies elke dag voor vreugde en licht, voor compassie en gelijkmoedigheid. Dienstbaar vanuit liefdedevolle vriendelijkheid. Hou je vizier op je missie en voel elke dag de vreugde van jouw presence in de wereld. Maak contact met het grote plan dat zich via jou ontvouwt. En tot slot: til de ander op, want ik ben jij en jij bent ik, dus als je de ander groot maakt, maak je jezelf groot.
Enjoy the ride!!

Voor wie is de Leergang?

Deze Leergang is voor iedereen die zijn of haar licht nóg helderder in de wereld wil zetten. Het kan zijn dat je een baan hebt waarin je nog meer je eigen kwaliteiten wil inzetten. Het kan ook zijn dat je ondernemer bent en dat je in je diensten en producten, nog meer je ziel wil laten spreken. Misschien heb je geen betaald werk en geef je dagelijks je tijd, aandacht en liefde via andere kanalen aan de wereld. Wát je podium ook is, als in jou een verlangen leeft om nog meer met hart en ziel te leven, zit je hier op de juiste plek.

Wat is een online programma?

Een online programma wordt aangeboden in een virtuele omgeving. Je volgt de lessen via de computer of een tablet. Als je je hebt aangemeld, krijg je inloggegevens opgestuurd en kan je elke twee weken een nieuwe les in de beschermde omgeving van de academie openen. In een les krijg je een video waarin ik het thema toelicht en je inspireer om het thema van de les te gaan onderzoeken in jezlef. Ook staan er audiobestanden bij de les met opnames van de oefeningen. Ten slotte staan er werkbladen met de vragen waarover je in je werkboek kan schrijven.

Kan ik het programma op de computer bekijken?

Ja, je kan het programma op iedere computer bekijken. Via een tablet werkt het ook prima, je zou zelfs op je telefoon kunnen kijken, al is het scherm dan natuurlijk wel wat klein.

Hoe kan ik betalen?

Je kan betalen door hieronder op de button ‘ja, dit wil ik’ te klikken. Daarmee kom je in de winkel terecht en kun je met iDEAL betalen.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kan ervoor kiezen om in 3 termijnen te betalen. Dat kan niet voor de pilot van juni 2020. Als je dit graag wil, neem dan even contact met me op.

Is er een early-bird prijs?

Ja zeker! Voor iedereen die zich eerder dan 3 maanden voor de start meldt is er een mooie korting.

Wanneer zijn de lessen?

Als de Leergang is gestart met de kick-off, krijg je iedere twee weken een mail waarmee je toegang krijgt tot een nieuwe les. Daarnaast maken we samen een afspraken voor de online coaching. In totaal duurt de Leergang een half jaar.

Wanneer zijn de drie trainingsdagen?

Alle trainingsdagen vinden plaats op vrijdag. De eerste en de laatste zijn aan het begin en het eind van het half jaar dat de Leergang loopt. Na les 4 staat de middelste dag in de planning. Dat is ongeveer 8 weken na de start. De data hiervoor worden meteen aan het begin van iedere Leergang bekend gemaakt.

Hoe werkt online coaching?

Voor de online coaching stuur ik je een link toe voor Zoom. Dat is een soort Skype, maar dan stabieler, beter beveiligd en met meer functionaliteiten. Als je op de link klikt start Zoom op en kunnen we beeldbellen.

Heb ik altijd toegang tot de lessen?

Ja, zodra de les voor jou is open gezet, hou je levenslang toegang tot de content.

Hoeveel tijd ga ik aan de Leergang besteden?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Je krijgt in ieder geval elke twee weken een les toegestuurd. Het kijken van de video’s over het thema neemt max een half uur in beslag, maar daarna begint het pas. 😉 Met de opdrachten ben je rond de 2 of 3 uur per les bezig. Daarnaast nodig ik je uit om iedere dag met aandacht jezelf te observeren en te spelen met het thema van de les. Just have fun!

Mathilde Lub | obstakels als wegwijzer

Mathilde Lub

Ik ben de oprichter en bezieler van de Academie voor Liefdevol Leiderschap. Het geeft mij intens plezier en voldoening om bij te dragen aan leven en leiden vanuit het hart.

Met de oprichting van deze academie is er voor mij een cirkel rond. Ik ben mijn carrière begonnen als ‘vredebrenger’. Als diplomaat werkte ik in conflictgebieden aan projecten die bijdroegen aan onderling begrip en verdraagzaamheid. Later verlegde ik mijn aandacht naar innerlijke vrede, en was ik o.a. directeur van een stichting voor zingeving en bewustwording. Nu komen deze lijnen samen in een glashelder visioen waarin ik zie dat we met onze liefde onszelf en de wereld kunnen helen.

Liefdevol leiderschap is voor mij iedere dag leven vanuit misschien wel de meest krachtige vraag op aarde: Wat zou liefde doen? Die vraag stellen en daar naar handelen, maakt mijn leven licht en vreugdevol. En dat is geen luxe, dat is noodzaak, onze wereld heeft het hart hard nodig, om te herstellen en te helen. Ook is het niet altijd makkelijk is om deze liefdevolle waarheid in de praktijk te brengen. Dagelijks bots ik tegen mezelf en anderen op en elke keer verbind ik me opnieuw met mijn essentie om vandaar uit mijn waarheid te leven.

Ik nodig je uit om jouw unieke licht in de wereld te laten schijnen, droom groots, heb lief, lach uitbundig, dans de sterren van de hemel en blunder zonder reserve. Samen maken we onze dromen waar.

Mathilde Lub | inspirational speaker